Tanuljunk másképp

Tanuljunk másképp!

A Pannónia Középiskolás Kollégiumban megvalósult digitális eszközpark fejlesztése lehetővé tette, hogy bekapcsolódjunk egy online kvízjátékba, ami egyszerre kapcsolódik Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz.

Az Euroscola vetélkedő tavaszi fordulójának segítségével középfokú intézményekben tanuló diákok mérhették össze tudásukat. Diákjaink IKT-s eszközöket alkalmazva sajátították el a vetélkedőhöz szükséges ismereteket, illetve gyakorolhattak. A vetélkedő kitöltésére 30 perc állt a diákok rendelkezésére.

Mind a felkészülés, mind az éles teszt remek hangulatban, nagy izgalmak között zajlott le.

A játékos tanulás számos előnyét tapasztalhattuk meg.

A diákjaink játszva tanulhattak, ami biztosította a megfelelő motivációt. A számítógép, mobiltelefonok, online felület: a diákokhoz közel álló tanulási kereteket biztosított. Közös célért történő csapatban dolgozás, a közös játék során barátságok köttetése. A játék élménye, hasznos időtöltés, ismeretszerzés.

A jövőben is részt fogunk venni a vetélkedőn, hiszen az oktatás hatékonyságának, a tanulási eredmények növeléséhez kapcsolódó tevékenységről van szó, aminek a fődíja egy strasbourgi utazás.

002

Szerzők: Stahala Tamás nevelőtanár; Molnár Melinda diák, junior követ

Cannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
2772
Cikkek
157
Cikkmegtekintések találatai
390136